2011 m. spalio 8 d., šeštadienis

Karališkas paštetas


Ingredientai:
150 g  veršienos kepenėlių
100 ml pieno
150 g džiovintų slyvų
50 g sviesto
1 šaukštas druskos
0,5 kg kiaulienos mentės
0,5 kg veršienos
125 g plonų rūkytos šoninės griežinėlių
250 g svogūnų
10 g kvepiančių pipirų
2 lauro lapai
1 kiaušinis
2 riekės padžiuvusio batono
1/2 šaukštelio muskato

Gaminimas:
Kepenėles supjaustyti stambiais kubeliais ir užpilti pienu. Palikite 3 valandas. Džiovintas slyvas užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms minutėms. Mėsą sumalti mėsmale, suberti druską, prieskonius ir išmaišyti. Troškintuve ištirpinti sviestą, uždengti ir patroškinti mėsą ir susmulkintus svogūnus. Kai išsiskirs sultys, įpilkite  1 l vandens ir troškinti 1 valandą. Kai mėsa bus bus beveik minkšta, sudėti supjaustytą batoną ir kepenėles ir nuolat maišydami troškinti ant mažos kaitros, kol batonas sugers skystį. Išimkite lauro lapus, masę ataušinti ir sumalti per mėsmalę 3 kartus. Įmuškite kiaušinį, suberkite supjaustytas slyvas. Viską gerai išmaišyti. Kekso kepimo formą išklokite šoninės griežinėliais taip, kad sudėjus visą masę, ją būtų galima uždengti šoninės griežinėliais. Formą lengvai pakratykite, kad masė lygiai pasiskirstytų, ir kepkite 50 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Skonis: 8,5/10 (skanu, bet kažko trūksta)
Sudėtingumas: lengva, tik reikia laiko
Porcijų skaičius: ~1kg
Ar gaminčiau dar kartą: Taip (bet tobulinčiau)
Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;